Ronald Koeman was na de ruime overwinning van Southampton op Arsenal (4-0) zeer tevreden over het spel van zijn ploeg. De Nederlandse manager had ook lovende woorden over voor doelpuntenmaker Cuco Martina.

Southampton boekte tegen Arsenal de eerste zege sinds 7 november en volgens Koeman was dat meer dan verdiend.

"We leverden een geweldige teamprestatie. We speelden ongelooflijk sterk en ik heb eindelijk het gevoel dat we tegen Arsenal hebben aangetoond waartoe we in staat zijn", zei Koeman na afloop op de site van Southampton.

"De tweede helft benutten we al onze kwaliteiten optimaal en na de 2-0 zag je het geloof en het zelfvertrouwen groeien in de ploeg. We speelden een perfecte wedstrijd vanavond."

Koeman was vooral blij met de manier waarop Southampton verdedigde. "De defensie was vanaf de eerste tot de laatste minuut ijzersterk. Dat deden ze perfect. Nu is het zaak te herstellen voor het duel van maandag."

Koeman was ook erg blij voor Martina die tijdens zijn eerste basisplaats in de Premier League op fantastische wijze het openingsdoelpunt voor Southampton maakte. "Dat was een goed moment voor het elftal. Het was een schitterende goal en het brak de wedstrijd open. Cuco verdiende het om te spelen en hij deed het uitstekend. Het doelpunt gaf hem enorm veel zelfvertrouwen."

"Normaal gesproken verwacht je niet dat een verdediger van zulke grote afstand schiet en als je scoort tegen een goede keeper als Petr Cech, mag je trots op jezelf zijn."

Sprakeloos

Martina was sprakeloos na zijn afstandsschot, waarmee hij de eerste speler uit Curaçao werd die scoorde in de Premier League. "Ik heb er geen woorden voor, het was een ongelooflijk gevoel. Ik zag de bal erin vliegen en ik dacht 'oh mijn god'."

"Het was een geweldig gevoel. Ik schoot en na het doelpunt ging alles in slow motion. Ik was zo blij. Ik heb denk ik drie doelpunten in mijn hele carrière gemaakt en dit was zeker de mooiste."

Southampton bleef ondanks de zege twaalfde in de Premier League en speelt maandag de uitwedstrijd tegen West Ham United.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League