Ajax en Galatasaray hebben een mondeling akkoord bereikt over de transfersom van Ricardo van Rhijn. De verdediger maakt waarschijnlijk op korte termijn de overstap naar de Turkse topclub.

Dat meldt De Telegraaf zondag.

Ajax ontvangt voor de rechtsback ongeveer 2 miljoen euro. Dat bedrag kan door enkele bonussen oplopen tot 3,5 miljoen euro. Daarnaast bedongen de Amsterdammers een percentage bij doorverkoop.

Als Van Rhijn zelf tot een akkoord komt met Galatasaray en de medische keuring doorstaat, tekent de verdediger een 3,5 jarig contract bij de Turkse club van Wesley Sneijder.

Van Rhijn is zijn basisplaats dit seizoen verloren aan Kenny Tete en kwam in de eerste seizoenshelft maar vier wedstrijden in actie voor Ajax. De achtvoudig international speelde sinds zijn debuut in 2011 in totaal 113 wedstrijden voor de Amsterdammers.

Donk

Ook Ryan Donk maakt in de winterstop zeer waarschijnlijk de overstap naar Galatasaray. Zijn club Kasimpasa bereikte inmiddels mondelinge overeenstemming over een transfersom van iets meer dan 1,5 miljoen euro met de Turken, maar de afspraken moeten nog wel op papier worden gezet.

De 29-jarige Donk heeft zelf al een akkoord bereikt met de Turkse topclub over een contract voor 2,5 jaar.

Behalve Van Rhijn en Donk heeft Galatasaray ook belangstelling voor Heracles-aanvaller Oussama Tannane.