Erik Pieters heeft zijn contract bij Stoke City verlengd tot de zomer van 2020.

Dat bevestigen 'The Potters' zaterdag op de clubsite. De oude verbintenis van de Nederlandse linksback liep tot medio 2017.

"Ik kan nu vooruitkijken naar een mooie toekomst", reageert de Oranje-international. "Ik heb het hier vanaf het allereerste moment ontzettend naar mijn zin en ik denk dat we alleen maar sterker kunnen worden met z'n allen."

De oud-speler van PSV hoefde naar eigen zeggen niet lang na te denken over het voorstel van Stoke. "Vanaf het moment dat we om de tafel gingen, wilde ik het allemaal zo snel mogelijk geregeld hebben."

Ook algemeen directeur Tony Scholes toont zich verheugd met de contractverlenging van de Gelderlander. "Het is belangrijk dat spelers zich hier thuisvoelen en ik ben blij dat hij zich voor minimaal de komende vijf jaar aan ons verbonden heeft."

Pieters speelde tot dusver 91 officiële wedstrijden voor Stoke en is ook dit seizoen een vaste waarde in het elftal van manager Mark Hughes.

Manchester United

Clubvoorzitter Peter Coates liet eerder deze maand al weten het contract met Pieters op korte termijn te willen verlengen. De 27-jarige verdediger werd in 2013 overgenomen van PSV en speelde daarvoor bij FC Utrecht.

Naast Pieters staat ook Ibrahim Afellay onder contract bij Stoke, dat Marco van Ginkel bovendien huurt van Chelsea.

Stoke City staat momenteel elfde in de Premier League. Zaterdagmiddag spelen 'The Potters' om 13.45 uur in het eigen Brittannia Stadium tegen Manchester United.