Virgil van Dijk wist met Southampton al vijf competitieduels op rij niet meer te winnen, maar de Nederlandse verdediger heeft er vertrouwen in dat de Engelse ploeg snel weer de stijgende lijn inzet.

Van Dijk kwam afgelopen zomer over van Celtic en kreeg in zijn eerste maanden bij Southampton lovende kritieken. Na de nederlaag vorige week tegen Tottenham Hotspur kreeg de Oranje-international echter forse kritiek van zijn manager Ronald Koeman. De Nederlander erkent dat hij in dat duel in de fout ging.

"Het eerste tegendoelpunt kun je voor een groot deel op mijn conto schrijven. Dat mag niet gebeuren op dit niveau", laat Van Dijk op de website van Southampton weten.

"Ik heb de goals al een aantal keer teruggezien, dus ik weet wat ik de volgende keer beter moet doen. Het hoort bij het spelletje. Soms maak je fouten, maar je moet door en sterk blijven."

Southampton speelt zaterdag op 'Boxing Day' tegen het in vorm verkerende Arsenal. De 'Gunners' staan tweede achter koploper Leicester City. Van Dijk kijkt uit naar het treffen met de Londenaren.

"Als je één wedstrijd wint, kan dat gelijk de ommekeer betekenen. Het wordt een geweldige wedstrijd zaterdag. Iedereen wil zulke duels spelen. De laatste weken zijn zwaar geweest, maar we moeten elkaar blijven steunen, terug naar de basis gaan en weer wedstrijden gaan winnen."

Bekijk het programma en de stand in de Premier League