Ricardo van Rhijn maakt in de winterstop waarschijnlijk de overstap van Ajax naar Galatasaray. De Turkse club van Wesley Sneijder heeft zich officieel gemeld bij de Amsterdammers voor de rechtsback.

Dat bevestigt directeur spelerszaken Marc Overmars van Ajax vrijdag aan De Telegraaf.

Van Rhijn kan een 3,5-jarig contract tekenen bij Galatasaray als Ajax het bod van de Turken accepteert. De koploper in de eredivisie verlangt ongeveer drie miljoen euro voor de 24-jarige verdediger.

Van Rhijn is zijn basisplaats dit seizoen verloren aan Kenny Tete en kwam in de eerste seizoenshelft maar vier wedstrijden in actie voor Ajax. De achtvoudig international speelde sinds zijn debuut in 2011 in totaal 113 wedstrijden voor de Amsterdammers.

Donk

Behalve Van Rhijn staat ook Ryan Donk voor een overstap naar Galatasaray. De 29-jarige verdediger annex middenvelder heeft een akkoord bereikt met de Turkse topclub over een contract voor 2,5 jaar.

"Ik reken er voor 99,9 procent op dat deze deal doorgaat”, zegt Donks zaakwaarnemer Winny Haatrecht tegen De Telegraaf.

Galatasaray moet er nog wel uitkomen met Kasimpasa, de huidige club van Donk. De voormalig speler van onder meer RKC Waalwijk en AZ zou ongeveer twee miljoen euro moeten kosten.

Tannane

Ook Oussama Tannane staat in de belangstelling van Galatasaray. De Turken hebben zich officieel gemeld bij Heracles Almelo. 

De 21-jarige Tannane heeft nog een contract tot medio 2016 en kan in de zomer transfervrij vertrekken bij de Almeloërs. De aanvaller is clubtopscorer van Heracles met zeven doelpunten in elf wedstrijden.