Louis van Gaal beseft dat Manchester United zaterdag moet winnen van Stoke City om het vertrouwen terug te krijgen, maar de coach rekent niet op een gemakkelijke middag.

"Stoke City won dit seizoen ook al van Manchester City en heeft het thuisvoordeel. In dat stadion spelen namelijk omstandigheden mee die goed voetbal in de weg staan", aldus Van Gaal donderdag op de clubwebsite

De 64-jarige coach zou normaal gesproken afgelopen woensdag vooruitblikken op de wedstrijd tegen Stoke City, maar Van Gaal hield het al na minder dan vijf minuten voor gezien na een vraag over zijn positie bij de club.

Alles veranderd

United snakt naar een overwinning na zes opeenvolgende wedstrijden zonder zege. De 'Mancunians' kennen niet alleen een matige fase in de competitie, maar werden in november ook uitgeschakeld in de Champions League.

"Een maand geleden stonden we nog bovenaan in de Premier League", beseft Van Gaal. "Nu is alles weliswaar veranderd, maar ik sluit niet uit dat we over enkele weken weer gewoon meedoen om de titel."

Manchester United heeft momenteel een achterstand van negen punten op koploper Leicester City. Het duel met Stoke City van zaterdag begint om 13.45 uur.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League