Volgens Jürgen Klopp schaadt het drukke speelschema in de Premier League de kansen van Engeland op een EK of WK. De Duitse manager van Liverpool pleit in navolging van onder meer Louis van Gaal en Ronald Koeman voor een winterstop in Engeland.

Klopp is onder de indruk van het huidige Engelse elftal, maar hij denkt dat het gebrek aan een pauze in de winter de ploeg van bondscoach Roy Hodgson kan opbreken op het EK in Frankrijk.

"Jullie spelen te veel wedstrijden. Dat is zeker", zegt de Duitser tegen de BBC. "Jullie hebben geen pauze en te veel toernooien. Ik denk dat iedereen wel weet dat dit niet de manier is waarmee je succesvol bent."

"Iedereen denk dat Roy Hodgson dit elftal naar de titel moet leiden, hij heeft heel goede spelers. Maar ze hebben in een jaar tijd geen pauze gehad. Alle andere teams wel. Je kunt op deze manier wel succesvol zijn, maar het is veel moeilijker."

Engeland wist de laatste acht edities van een groot toernooi niet verder te reiken dan de achtste finales. Tijdens het WK in Brazilië werden de 'Three Lions' al in de groepsfase uitgeschakeld.

Volgens Klopp is het drukke speelschema in de Premier League ook één van de redenen dat de Engelse clubs matig presteren in de Champions League.

"Er zijn redenen voor dat de grote Engelse ploegen de laatste jaren geen succes hebben geboekt. Jullie hebben te veel toernooien."

Scherper

Klopp staat sinds begin oktober aan het roer bij Liverpool en speelt met zijn ploeg zaterdag tegen koploper Leicester City. Na een goede start is Liverpool de laatste weken gezakt op de ranglijst. De 'Reds' gingen in december twee keer ten onder. Klopp vindt dat zijn ploeg de wedstrijden in de Premier League veel scherper moet beginnen om betere resultaten neer te zetten.

"Ik wil voortaan wat vaker een 1-0 verdedigen, dan dat we ons weer terug in de wedstrijd moeten vechten", zei Klopp in aanloop naar het duel met koploper Leicester City.

"Verliezen is niet eens een heel groot probleem, maar dan moeten we er wel lering uit trekken", aldus Klopp. "We moeten scherper beginnen en beter oppassen voor de counter van de tegenstander."

Klopp kan tegen Leicester City niet beschikken over Martin Skrtel en James Milner. Dejan Lovren is wel op tijd fit voor de wedstrijd op Anfield. 

Bekijk het programma en de stand in de Premier League