Volgens Everton-trainer Roberto Martinez toont de druk op Louis van Gaal aan dat het Britse voetbalklimaat 'gek' is geworden. 

"Ik denk dat we zijn doorgeslagen door steeds weer nieuwe 'projecten' te willen verkopen. We moeten accepteren dat je in het voetbal wint, gelijkspeelt, of verliest", zegt de 42-jarige Spanjaard donderdag tegen Sky Sports.

"Je wint niet iedere week en we moeten proberen om trainers de tijd te geven om hun visie over te brengen en met oplossingen te komen."

Martinez reageert met zijn uitspraken op de huidige situatie rond Manchester United-trainer Van Gaal. De Nederlander bekritiseerde woensdag op een persconferentie de Engelse media vanwege alle speculaties over zijn positie, om vervolgens na vijf minuten weg te lopen.

Triest

Martinez vindt het triest dat het Britse voetbal steeds meer gericht is op de korte termijn. "Er komt een nieuwe trainer, hem wordt twee wedstrijden gegund en dan gaan we weer naar andere projecten kijken."

"Dat is volgens mij niet de basis van het Britse voetbal", vervolgt de Spanjaard. "We zijn enorm veranderd in de afgelopen vijftien jaar."

"Als we iedere trainer in een moeilijke periode ontslaan, krijgen we nooit meer succesvolle teams. Dan zullen we nooit meer die echte succesverhalen krijgen die we hier in Engeland door de jaren heen hebben gehad. Dat is echt treurig."

Martinez werkt sinds de zomer van 2013 voor Everton. Hij was toen de opvolger van David Moyes, die ruim elf jaar als hoofdtrainer actief was voor de 'Toffees'.