Sparta Rotterdam heeft donderdag een akkoord bereikt met assistent-trainer Michael Reiziger om zijn komende zomer aflopende contract met twee jaar te verlengen.

De 42-jarige Reiziger ligt nu net als hoofdtrainer Alex Pastoor tot medio 2018 vast op Het Kasteel. Pastoor tekende begin deze maand al een nieuwe contract bij Sparta.

"Na het verlengen van mijn contract was het in mijn ogen noodzakelijk om ook spoedig Michael Reiziger voor langere tijd vast te leggen", reageert de oud-coach van onder meer NEC op de site van Sparta.

Reiziger schoof begin dit jaar door naar het eerste elftal van de Rotterdammers, nadat hij eerder werkzaam was als trainer van de B1. De voormalig verdediger kwam destijds een contract van anderhalf jaar overeen met de club.

De 72-voudig international speelde in 1993 een halfjaar samen met Pastoor bij FC Volendam, dat hem destijds huurde van Ajax. Reiziger kwam later nog uit voor FC Groningen, AC Milan, FC Barcelona, Middlesbrough en PSV.

Sparta is halverwege de competitie koploper van de Jupiler League met 42 punten uit achttien duels. De voorsprong op nummer twee VVV-Venlo is vijf punten.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Jupiler League