Ajax wil Frenkie de Jong al in de winterstop naar Amsterdam halen. De 18-jarige middenvelder werd afgelopen zomer van Willem II overgenomen, maar wordt momenteel verhuurd aan de Tilburgers.

"Ajax wil hem in de winter graag naar Amsterdam halen. Hier praten we over", zegt Carlos Aalbers, technisch directeur van Willem II, donderdag tegenover Voetbal International 

Mocht de overgang rondkomen, dan zal de Brabander aansluiten bij Jong Ajax, dat uitkomt in de Jupiler League.

De Jong tekende afgelopen zomer een vierjarig contract bij de Amsterdammers.

De middenvelder bleef op huurbasis in Tilburg spelen in de hoop minuten te maken in de hoofdmacht van de ‘Tricolores’, maar hij kwam in de eerste seizoenshelft in slechts twee wedstrijden in actie voor de Tilburgers.

Karlsson

Eerder op donderdag maakte Ajax bekend dat de IJslander Ottar Magnus Karlsson de rest van het seizoen op huurbasis bij Sparta Rotterdam gaat spelen.

De 18-jarige jeugdinternational gaat mee op trainingskamp naar Portugal en zal na de winterstop aansluiten bij de A-selectie van de Jupiler League-club.

Trainer Alex Pastoor zegt met de huur van de IJslander een voorschot te nemen op de toekomst. De club heeft een optie om na de huurperiode een contract van twee seizoenen aan te gaan met het talent, wiens verbintenis in Amsterdam na deze jaargang afloopt. 

Karlsson speelde dit seizoen bij Ajax voornamelijk in de A2.