Aanvoerder Wayne Rooney benadrukt dat de spelers van Manchester United achter Louis van Gaal staan en dat ze samen met de Nederlandse manager een einde willen maken aan de lastige periode waarin de club zit.

"We vechten voor de manager. We werken hard om resultaten te boeken en ons seizoen om te draaien", zegt Rooney donderdag tegen Sky Sports.

United verloor zijn laatste drie wedstrijden en wacht al zes duels op een zege. De positie van Gaal staat daardoor onder grote druk.

"Natuurlijk voelt het alsof we ook voor de manager spelen. Een heleboel mensen praten over zaken waarvan ze geloven dat het waar is, maar in werkelijkheid weten een heleboel mensen die dat soort dingen schrijven niet wat hier echt gebeurt", aldus Rooney.

"Het is duidelijk dat de resultaten van onze laatste paar wedstrijden niet geweldig zijn. Dat is frustrerend en lastig om mee om te gaan als speler, dus is het zaak dat we als team dicht bij elkaar blijven en de resultaten gaan boeken die we nodig hebben."

"Wij als spelersgroep weten dat we beter kunnen. We houden regelmatig meetings met elkaar en ik en andere ervaren spelers praten ook vaak met de manager. We werken samen om tot de beste oplossing te komen die ons zal helpen om wedstrijden te winnen."

Kritiek

Van Gaal liep woensdag op zijn persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Stoke City van zaterdag binnen vijf minuten weg, omdat hij boos was over alle speculaties in de Britse media over zijn mogelijke ontslag.

De 30-jarige Rooney, die dit seizoen nog maar twee Premier League-goals achter zijn naam heeft staan, geeft aan dat hij het de laatste weken ook niet makkelijk heeft met alle kritiek op het spel van United.

"Het is natuurlijk niet leuk om elke week en na elke wedstrijd bekritiseerd te worden. Wij zijn trotse mensen, we zijn er trots op dat we voor United spelen en het is lastig als het dan niet goed gaat."

Bekijk de persconferentie van Van Gaal:

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League