KV Kortrijk heeft Belg Hervé Kagé en Fransman Aboubakar Kamara donderdag voor onbepaalde geschorst omdat beide spelers mogelijk betrokken zijn bij een verkrachtingszaak. 

Woensdag werd bekend dat het tweetal door de politie is verhoord. "Uiteraard zijn wij ontgoocheld, zonder vooruit te willen lopen op hun schuld of onschuld", zegt Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns donderdag tegen Sporza

De 26-jarige middenvelder Kage, die in 2007 twee eredivisiewedstrijden voor RKC Waalwijk speelde, en de 20-jarige aanvaller Kamara werden afgelopen weekeinde al niet opgenomen in de selectie voor de wedstrijd van Kortrijk tegen Standard Luik (1-1).

"In samenspraak met de trainer werden ze niet geselecteerd en vanaf vandaag staan ze op non-actief", zegt Allijns.

Wangedrag

De voorzitter ziet een vertrek in de winterstop zelfs als goede optie voor het tweetal. "In elk geval zal ik praten met beide spelers om misschien vervroegd een einde te maken aan hun contract."

"We willen niemand beschuldigen. Als beiden geen feiten hebben gepleegd, dan willen we ze niet dieper in de put steken. Maar Kortrijk heeft een goeie naam en ik wil niet dat die bezoedeld wordt door mogelijk wangedrag van twee spelers."

Kage speelde dit seizoen dertien wedstrijden in de Belgische competitie waarin hij één keer scoorde. Kamara was in twaalf duels niet trefzeker.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Jupiler Pro League