Bournemouth heeft donderdag een boete gekregen voor het overtreden van de Financial Fair Play-regels. Het is niet bekend hoeveel de Premier League-club moet betalen.

In een statement op de website van de club laat Bournemouth weten dat het momenteel met de Football League in gesprek is en vertrouwen heeft in een goede uitkomst.

De 'Cherries' werden vorig seizoen kampioen in het Championship en staan momenteel veertiende in de competitie.

Naast Bournemouth zijn Championship-clubs Nottingham Forest en Fulham bestraft. Zij kregen een zwaardere sanctie opgelegd, want beide clubs mogen deze winter geen spelers kopen.

Bolton Wanderers

Bolton Wanderers, dat ook uitkomt op het tweede niveau, kreeg een voorwaardelijke straf. De club kon vanwege aanhoudende financiële problemen niet voldoen aan de afdracht volgens de FFP-regels.

Bolton mag, totdat het bedrag bijgeschreven is bij de Football League, geen spelers halen. Met enkele andere, tot dusver onbekende, clubs is de organisatie nog in onderhandeling over het voldoen aan de eisen.

Ook voor League One-club Millwall dreigde een straf, maar doordat de 'Lions' vorig seizoen degradeerden, concludeert de Football League dat Millwall geen voordeel heeft gehaald uit het overtreden van de regels. 

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League