Louis van Gaal heeft excuses gekregen vanuit de Engelse pers, maar niet voor de zaken waar de manager van Manchester United zich woensdag zo kwaad over maakte. 

Tabloid The Sun zette op de achterpagina van de donderdageditie in dikke letters 'sorry' boven een foto van Van Gaal. Het blijken echter bijzonder sarcastisch bedoelde excuses.

Onder 'sorry' staat namelijk: "Het spijt ons dat je zes keer op rij niet hebt gewonnen, het spijt ons dat je van de eerste naar de vijfde plaats bent gezakt, het spijt ons dat je uit de Champions League bent gevlogen, het spijt ons dat je de fans tot tranen toe hebt verveeld, het spijt ons dat je 250 miljoen pond hebt geïnvesteerd."

Het stuk, geschreven door een journalist met de toepasselijke bijnaam 'Apollo Gees', sluit af met de zin: ''Het spijt ons heel erg fans van United, voorlopig blijft hij''.

Persconferentie

Woensdag uitte Van Gaal op een persconferentie zijn ongenoegen over de vele speculaties in de Engelse media, die schreven dat hij zal worden ontslagen bij United.

"Heeft niemand in deze zaal het gevoel dat hij excuses moet maken aan mij?", zei Van Gaal, die na een monoloog van vijf minuten wegliep."

De 'Red Devils' nemen het zaterdag op 'Boxing Day vanaf 13.45 uur op tegen Stoke City. Volgende week maandag volgt een thuiswedstrijd tegen het Chelsea van Guus Hiddink.

Video: De persconferentie van Van Gaal

Van Gaal loopt weg bij persconferentie
Van Gaal loopt weg bij persconferentie

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League