Sc Heerenveen heeft woensdag in het jaarverslag over het boekjaar 2014/2015 een winst van bijna tien miljoen euro gepresenteerd.

Dat positieve resultaat was grotendeels te danken aan de verkoop van de zelf opgeleide talenten Bilal Basaçikoglu (aan Feyenoord), Hakim Ziyech (FC Twente) en Daley Sinkgraven (Ajax).

Heerenveen ving ook veel geld voor de transfer van spits Alfred Finnbogason naar Real Sociedad. De omzet van Heerenveen bedroeg 19,7 miljoen euro, ruim 1,5 jaar miljoen minder dan een jaar eerder.

De bedrijfslasten zakten van 24,5 naar 22,1 miljoen euro. Dankzij het binnengekomen transfergeld kon de Friese club, die op bestuurlijk vlak een bijzonder roerige periode achter de rug heeft, toch zwarte cijfers presenteren. De winst van afgelopen seizoen is toegevoegd aan het eigen vermogen, dat nu ruim 22 miljoen euro bedraagt.

Voor het huidige boekjaar rekent Heerenveen weer op winst, aangezien Mark Uth, Marten de Roon en Kristoffer Nordfeldt zijn verkocht.

De Haan

Sportief gezien vallen de resultaten van Heerenveen dit seizoen nog wat tegen. De club sloot het jaar 2015 af met een 4-0 thuisnederlaag tegen ADO Den Haag en staat elfde in de eredivisie.

Tijdens het seizoen volgde de 72-jarige Foppe de Haan de opgestapte Dwight Lodeweges op.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de eredivisie