Jeremain Lens is weer in genade aangenomen bij Sunderland. Trainer Sam Allardyce heeft de aanvaller opgenomen in zijn selectie voor het uitduel van zaterdag met Manchester City.

''Hij heeft met de groep getraind en zit er weer bij'', vertelde Allardyce woensdag op een persconferentie.

De oefenmeester passeerde de 28-jarige Lens afgelopen zaterdag voor het uitduel met Chelsea, omdat hij niet aan een uitlooptraining zou hebben deelgenomen.

Allardyce wilde de reden van de afwezigheid van de voormalig aanvaller van AZ en PSV niet bevestigen. ''We hebben maatregelen genomen. We kunnen nu verder.''

Lens maakte afgelopen zomer op voorspraak van Dick Advocaat de overstap van Dinamo Kiev naar Sunderland. De Nederlandse coach nam in oktober afscheid van de club na een reeks teleurstellende resultaten.

Afscheid

Toch sluit Allardyce niet uit dat hij in januari al afscheid van Lens gaat nemen. ''Als een club hem wil kopen, dan kunnen we altijd kijken of we er uitkomen'', zei hij.

Dinsdag liet Lens al weten dat een snel vertrek bij Sunderland niet ondenkbaar is als zijn situatie bij de 'Black Cats' niet snel verandert.

"Ik speel niet en ik ben niet naar de Premier League gekomen om op de bank te zitten", zei de 29-voudig Oranje-international toen.

De laatste keer dat Lens speeltijd kreeg was op 5 december als invaller tegen Arsenal.