Manuel Pellegrini vreest niet dat zijn spelers zullen worden afgeleid door de geruchten dat Josep Guardiola hem volgend seizoen zal opvolgen als trainer van Manchester City.

"De spelers weten precies hoe ik denk. Ik heb geen zorgen over mijn toekomst", zei de 62-jarige Pellegrini woensdag op een persconferentie.

Guardiola maakte afgelopen weekend bekend dat hij na de huidige jaargang vertrekt bij Bayern München en sindsdien volgen de geruchten elkaar in rap tempo op. Het Duitse Bild meldt woensdag dat de 44-jarige Spanjaard al een akkoord heeft met City om vanaf volgend seizoen aan de slag te gaan in Engeland.

Met Ferran Soriano en Txiki Begiristain zijn er in Manchester twee directeuren actief die Guardiola goed kent uit zijn tijd bij FC Barcelona.

Pellegrini heeft echter nog een contract tot medio 2017 bij de club die hij in het seizoen 2013/2014 naar de titel leidde.

"De speculatie startte vorig jaar al", aldus de Chileen. "Dat is een onderdeel van mijn baan. Het enige belangrijke voor mij is om te blijven werken met mijn team en om te winnen."

Kompany

Pellegrini kreeg deze week goed nieuws te horen, want hij kan weer beschikken over aanvoerder Vincent Kompany. De verdediger is hersteld van een kuitblessure die hem zes weken aan de kant hield.

De trainer keek al een tijdje uit naar de rentree van de Belg. "Met hem, David Silva en Sergio Agüero kunnen we weer een belangrijke kanshebber voor de titel worden'', zei hij. "Zonder hem kregen we te makkelijk doelpunten tegen.''

Pellegrini wilde nog niet kwijt of hij Kompany zaterdag al voor eigen publiek laat starten in het competitieduel met Sunderland. "Dat moeten we nog even afwachten'', zei hij.

De 'Citizens' verloren afgelopen maandag met 2-1 van concurrent Arsenal en staan daardoor nu op zes punten van koploper Leicester City.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League