Volgens doelman Maarten Stekelenburg is er geen reden voor paniek bij zijn club Southampton. 

De door Ronald Koeman geleide club pakte in de afgelopen vijf competitieduels slechts één punt en is afgezakt naar de twaalfde plaats in de Premier League.

''We moeten kalm blijven. Het uitblijven van resultaten is nooit goed voor het zelfvertrouwen, maar paniek leidt tot niets'', zei de Oranje-international, die normaal gesproken zaterdag tegen Arsenal zijn rentree maakt na een enkelblessure.

''Blessures horen erbij, dit gebeurde tijdens een training. Het is altijd moeilijk en frustrerend als je je team niet kunt helpen. Ik ben blij dat ik weer fit ben'', vertelde Stekelenburg woensdag.

Hoelang de oud-Ajacied eerste doelman blijft, is de vraag. Hij keept in Southampton op huurbasis nadat Fraser Forster een ernstige knieblessure opliep. Diens terugkeer is aanstaande.

''Hij traint weer mee met de groep, nu gaan we kijken wanneer hij voor het eerst een wedstrijd speelt'', zei manager Koeman. ''Mogelijk is dat op 6 januari met ons onder-21 elftal.''

Moeilijke periode

Southampton speelt na de thuiswedstrijd tegen Arsenal uitduels met West Ham United en Norwich City in een tijdsbestek van in totaal zeven dagen.

"De kerstperiode is altijd lastig. We hebben minder dan 48 uur om te herstellen van de eerste wedstrijd. Daarom denk ik dat ik mijn team op meer plaatsen zal moeten wijzigen dan vorig jaar tijdens de kerstperiode", aldus Koeman tegenover de BBC.

Southampton behaalde vorig seizoen zeven van de negen punten in de drie duels rond kerst, waaronder een 2-0 overwinning op Arsenal.

Koeman verwacht nu een lastiger duel tegen de nummer twee van de Premier League. "Ze hebben met Petr Cech een fantastische keeper, die hadden ze vorig jaar niet. Bovendien schakelen ze erg snel om nadat ze de bal veroverd hebben."

Bekijk de stand en het programma in de Premier League