​Carlo Ancelotti kijkt reikhalzend uit naar de nieuwe uitdaging die hem komende zomer te wachten staat als opvolger van Josep Guardiola bij Bayern München.

"Ik ga een nieuwe en interessante ervaring tegemoet", blikt de Italiaanse oefenmeester vooruit in gesprek met Goal.com. "Ik kijk er ook naar uit om een nieuw land, vol met prikkels, te ontdekken."

Afgelopen zondag maakte 'Der Rekordmeister' bekend dat Ancelotti het na afloop van dit seizoen overneemt van de Spanjaard Guardiola. De Italiaan was eerder ook al werkzaam bij onder meer Real Madrid, Paris Saint-Germain en Chelsea.

"Wat mij ongetwijfeld het meest verrijkt heeft de afgelopen jaren is dat ik verschillende culturen en gebruiken heb leren kennen. Ik weet zeker dat dat me ook weer te wachten staat in Duitsland, bijzonder interessant."

Geen druk

Onder leiding van de huidige oefenmeester Guardiola ligt Bayern op koers voor de derde titel op rij in de Bundesliga. Daarnaast legde de Spanjaard beslag op de wereldbeker voor clubs, de Europese Supercup en de DFB-Pokal.

De 56-jarige Ancelotti heeft echter geen moeite met de druk die de nalatenschap van succescoach Guardiola met zich meebrengt. "Bayern is een geweldige club en mijn doel is om ze mee te laten blijven strijden om de prijzen in Duitsland en Europa."

"Ik mag me gelukkig prijzen met mijn carrière", stelt de oud-international. "Mooie kansen dienden zich altijd op de juiste momenten aan. Na Reggina en Parma kwamen Juventus en AC Milan. En toen ik eenmaal naar het buitenland ging, kreeg ik ook altijd de kans om grote clubs te trainen."

Mourinho

Ancelotti liet ook nog zijn licht schijnen over het ontslag van José Mourinho bij zijn voormalige werkgever Chelsea. De Portugees werd vorige week op straat gezet door 'The Blues' na een dramatische seizoensstart in de Premier League.

Volgens de Italiaan was Mourinho de dupe van een gebrek aan motivatie bij de spelers, die zich afgelopen seizoen nog tot landskampioen kroonden in Engeland. "Het moeilijkste voor een coach is dat je altijd, bij zowel een goed presterende als slecht presterende ploeg, problemen op te lossen hebt."

"Als het goed gaat moet je waken voor gemakzucht en als het slecht gaat ligt altijd het gevaar van een gebrek aan vertrouwen op de loer. De coach moet ervoor zorgen dat het zelfvertrouwen hoog blijft als het niet zo lekker loopt."

"Daar heeft Mourinho de prijs voor betaald", analyseert Ancelotti. "Het team startte niet zoals vorig jaar, toen ze een geweldige drang hadden om zich te revancheren na een slecht seizoen. Dit jaar was het precies het tegenovergestelde. Hij is de dupe van het gebrek aan motivatie bij de spelers."