Platini 'zwaar beschadigd' door schorsing ethische commissie FIFA

Michel Platini snapt niets van alle commotie over de betaling van 1,8 miljoen euro die hij in 2011 van de FIFA heeft ontvangen.

"Ik ben zwaar beschadigd en word nu door de media in dezelfde hoek geduwd als Sepp Blatter. De hoek van corruptie", foetert de Fransman dinsdag in gesprek met AFP en L'Equipe. "Ik heb werk verricht en daarvoor een factuur gestuurd. Die is betaald en daarover heb ik belasting betaald."

Platini werd maandag voor acht jaar geschorst door de ethische commissie van de FIFA. De voorzitter van UEFA snapt niet waarom de wereldvoetbalbond niet eerder een onderzoek naar de bewuste betaling aan hem is gestart.

"Na vier jaar zijn ze ineens wakker geworden bij de Zwitserse rechtbank. In het jaar waarin een nieuwe president van de FIFA gekozen moet worden en bij een verkiezing waarbij ik kandidaat ben. Dat is ongelooflijk."

Platini kan door de schorsing op 26 februari niet aan de verkiezing voor het voorzitterschap van de FIFA deelnemen en kondigde aan in beroep te willen gaan bij het sporttribunaal CAS. Het is onduidelijk of dat wel kan. Waarschijnlijk moet de oud-international eerst voor de beroepscommissie van de FIFA verschijnen.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie