Michel Platini kan ondanks dat hij maandag voor acht jaar werd geschorst door de FIFA nog altijd rekenen op de steun van de Franse minister van Sport.

Volgens Patrick Kanner heeft Platini nauwelijks de kans gehad om zich te verdedigen.

"Ik steun de UEFA-voorzitter ongeacht zijn schorsing. Hij heeft veel goed werk gedaan voor het EK van 2016 in Frankrijk", aldus Kanner tegenover de Franse zender Europe 1.

De minister verwacht dat Platini terug zal keren. "Hij is vastberaden en wil zijn eer verdedigen. Platini zal tot het einde strijden voor eerherstel. Dat zal helaas niet voor 26 februari zijn, de datum van de verkiezingen voor de nieuwe FIFA-voorzitter."

Platini kan door zijn schorsing niet meedoen aan de verkiezingen. Hij heeft al gezegd in beroep te zullen gaan tegen de straf.

Kanner sprak zijn twijfels uit over de eveneens voor acht jaar geschorste Blatter. "We weten allemaal dat hij nauwe banden heeft met de ethische commissie van de FIFA. Hij is weliswaar ook geschorst, maar wilde mogelijk ook zijn opvolger meenemen in zijn val."

Blatter en Platini werden voor acht jaar geschorst door het bedrag van 1,8 miljoen euro dat UEFA-voorzitter Platini in 2011 ontving voor werkzaamheden die hij tussen 1999 en 2002 voor FIFA-preses Blatter zou hebben verricht.