AS Roma-middenvelder Kevin Strootman is drie maanden na de derde operatie aan zijn linkerknie tevreden over het verloop van zijn herstel.

"Ik ben weer op het veld bezig. Het voelt allemaal een stuk beter. Ik hoop dat de laatste stappen van mijn revalidatie ook zo voorspoedig gaan en dat ik snel weer terug ben bij het team", aldus de 25-jarige Strootman dinsdag in een video op zijn Facebookpagina.

Hij verwacht over niet al te lange tijd meer te kunnen zeggen over zijn rentree. "Over een maand hoop ik te kunnen bepalen waar ik sta. Dan kan ik zeggen wanneer ik terugkeer bij de selectie van Roma. Nu is dat nog erg moeilijk te zeggen."

De 25-voudig Oranje-international liet zich in september opnieuw opereren aan zijn zwakke knie en werkt samen met Roma-collega Elio Capradossi, die een zelfde soort operatie onderging, aan zijn herstel. Hij traint sinds eind november ook weer af en toe met bal.

"Weer meedoen met het team is wat iedere voetballer wil en wat ik het meest heb gemist in de afgelopen twee jaar. Ik werk daar voortdurend naartoe. De club en de mensen om mij heen hebben me daar goed bij geholpen. Die steun geeft me veel vertrouwen."

Kruisband

Strootman speelde op 25 januari van dit jaar zijn laatste wedstrijd. Hij was nog maar net fit en liep tegen Fiorentina opnieuw een knieblessure op.

De middenvelder scheurde in maart 2014 de voorste kruisband en de binnenband van zijn linkerknie af, waardoor hij het WK in Brazilië miste.

Eind 2014 volgde zijn rentree, maar die bleek dus van korte duur. In januari werd tijdens een kijkoperatie kraakbeenletsel aangetroffen, waardoor hij opnieuw ver werd teruggeworpen.

Tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen merkte Strootman dat hij zijn linkerknie nog steeds niet volledig kon belasten. Een derde medische ingreep bleek noodzakelijk.