Almere City FC heeft Jack de Gier aangesteld als nieuwe trainer. De oud-spits tekende dinsdag een contract tot het einde van het seizoen, met een optie voor nog een jaar.

Op de website van de club spreekt de 47-jarige De Gier van een 'schitterende uitdaging'. "Ik heb aan de gesprekken met de clubleiding een heel prettig gevoel overgehouden en ik denk dat Almere City een club is die goed bij mij past." 

De Gier wordt voor het eerst hoofdcoach van een club uit het betaald voetbal. Hij komt over van NEC, waar hij trainer was van de beloftenploeg. Eerder trainde hij de amateurs van OSV uit Oostzaan.

De oud-speler van onder meer FC Twente, NEC, SC Cambuur en Willem II is bij 'De Zwarte Schapen' de opvolger van Maarten Stekelenburg, die eerder deze maand werd ontslagen vanwege teleurstellende resultaten.

Almere City, dat vorig jaar voor het eerst in de clubhistorie een periodetitel pakte, staat momenteel op de achttiende plaats met veertien punten uit achttien wedstrijden.

Afgelopen vrijdag sloot de club uit Almere onder interim-trainer Marco Heering het kalenderjaar 2015 af met een 1-0 thuisnederlaag tegen NAC Breda.

Video: Samenvatting Almere City-NAC Breda