De KNVB heeft vooralsnog geen overtredingen geconstateerd bij het eigen onderzoek naar het bid van Nederland en België voor het WK 2018.

Dat meldt de voetbalbond dinsdag.

Alle beschikbare documenten zijn volgens de KNVB boven tafel gehaald en nader bestudeerd door controllers en juristen van de bond. De KNVB wacht nog op documenten van de Belgische bond KBVB 'om het beeld compleet te krijgen’.

De bond stelde het onderzoek aan naar aanleiding van een Volkskrant-artikel van zaterdag 12 december. Daarin stond dat Nederland en België in 2009 stemmenronselaar Amadou Diallo 10.000 euro zouden hebben betaald. Een jaar later grepen de Lage Landen naast het WK. De FIFA koos voor Rusland als organisator.

Gedragsregels

In de gedragsregels van de FIFA staat dat mensen die aan de FIFA-bestuurders gelieerd zijn, geen geldbedragen van bid-teams mogen ontvangen.

De KNVB zal zich nog wenden tot de ethische commissie van de FIFA, die het bid eerder al beoordeelde en in orde vond. Ook laat de bond een extern accountantskantoor nog een keer kijken naar het onderzoek. Naar verwachting is dat proces in het eerste kwartaal van 2016 afgerond.