Jeremain Lens sluit niet uit dat hij in de winterstop al weer vertrekt bij Sunderland. De 28-jarige aanvaller baalt ervan dat hij amper nog speeltijd krijgt bij de ‘Black Cats’.

"Het is zeker vervelend. Ik speel niet en ik ben niet naar de Premier League gekomen om op de bank te zitten", zegt Lens tegen FOX Sports.

"Er zal iets moeten gaan veranderen. Wat, dat zien we wel. Een transfer in de winter? Dat zou het inderdaad kunnen betekenen. Zodra de window open is, zullen we zien wat er gebeurt."

De 29-voudig Oranje-international maakte afgelopen zomer de overstap van Dinamo Kiev naar de Premier League, al toonde Ajax destijds ook interesse. Mochten de Amsterdammers zich nu weer melden dan zal Lens waarschijnlijk opnieuw niet voor de eredivisie kiezen.

"Ajax is een mooie club. Maar of het nu de juiste tijd is, weet ik niet. Het is halverwege het seizoen, ze spelen geen Europees voetbal. Eerlijk gezegd ben ik wel uitgekeken op de Nederlandse competitie."

"Als ze Europees spelen, wordt het alweer een stuk interessanter. Maar dat is dus niet zo. Ik heb er nog niet heel diep over nagedacht. Dat doe ik later wel."

Boete

De laatste keer dat Lens speeltijd kreeg was op 5 december als invaller tegen Arsenal. Een week later zou hij zich de woede van trainer Sam Allardyce, die in oktober Dick Advocaat opvolgde, op de hals hebben gehaald omdat hij na de wedstrijd tegen Watford weigerde enkele sprintoefeningen te doen met de reserves.

Naar verluidt kreeg hij daarvoor een boete van 130.000 euro van de clubleiding, maar Lens weet van niets. "Niemand heeft met mij gesproken", zegt Lens, die afgelopen zaterdag niet tot de selectie behoorde voor het duel met Chelsea.

"Ik lees in de media dat ik een boete moet betalen. Verder is me niets verteld. Sunderland communiceert eerst via de media. Dat ben ik niet gewend. Ik houd me graag aan de nette manier. Ik probeer er eerst samen uit te komen."

"Ik ben ook gewend dat als je normaal gesproken bij de selectie zit en dan ineens niet, toch even de keuze uitgelegd krijgt. Maar dat gebeurde niet. Dat vinden zij waarschijnlijk een normale manier van communiceren. Ik ben daar niet blij mee. Maar ik moet het accepteren. Het zij zo."

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League