Branislav Ivanovic is blij dat Chelsea Guus Hiddink heeft aangesteld als opvolger van de ontslagen José Mourinho. De verdediger van de Londenaren verwacht veel van de hernieuwde samenwerking. 

"Ik heb eerder met hem gewerkt. Hij was degene die me hier een eerlijke kans gaf. Ik weet wat voor werk hij heeft afgeleverd in zijn eerste termijn en ik ben hem nog steeds dankbaar voor die mooie tijd", aldus Ivanovic op de clubwebsite.

Voor Hiddink is het de tweede keer dat hij aan het roer staat bij Chelsea. De oud-bondscoach van Oranje nam in februari 2009 de taken over van de weggestuurde Luiz Felipe Scolari en leidde 'The Blues' naar winst in de FA Cup.

"Nu ligt er een nieuwe uitdaging, in een compleet andere situatie. Ik weet dat hij tot de meest ervaren trainers ter wereld behoort. Hij heeft in veel landen gewerkt en daar ook successen geboekt. Maar ik denk dat zijn eerste taak is om ons te stabiliseren", is Ivanovic van mening.

Chelsea is bezig aan een teleurstellend seizoen en bezet na zeventien duels slechts de vijftiende plaats in de Premier League. Mede door een doelpunt van Ivanovic won de titelverdediger zaterdag met 3-1 van Sunderland. Hiddink volgde de wedstrijd vanaf de tribune.

"We moeten van winnen zo snel mogelijk weer een gewoonte maken. De manager staat niet op het veld, dat doen alleen wij als spelers", nam Ivanovic Hiddink alvast wat in bescherming.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de eredivisie