Ajax-verdediger Kenny Tete moet zich op woensdag 27 januari bij de politierechter verantwoorden, omdat hij zich in de nacht van 5 op 6 december heeft verzet bij zijn aanhouding en een agent heeft beledigd.

Dat meldt het Openbaar Ministerie maandag. De 20-jarige Tete, die betrokken was bij een vechtpartij, bracht toen de rest van de nacht door op het politiebureau.

Ajax was al op de hoogte van het voorval, dat plaatsvond op de avond van de met 5-2 gewonnen wedstrijd tegen sc Heerenveen. 

"Na de wedstrijd was er in de stad een akkefietje waar Tete bij betrokken zou zijn geweest'', vertelt een woordvoerder van de club. 

"Dat is op zich al iets waar Ajax niet bepaald op zit te wachten. Wij hebben dat direct met hem besproken en afgehandeld. Wel met een slag om de arm, aangezien er nog een kans was dat het nog moest voorkomen. Pas als dat gebeurt en daar iets uit voortvloeit, kunnen wij handelen naar die situatie."

De tweevoudig Oranje-international speelde zondag dan ook gewoon mee in de in de wedstrijd van Ajax tegen De Graafschap. De Amsterdammers wonnen het duel in de Arena met 2-1 en sloten de eerste seizoenshelft af als winterkampioen.