Voetbal

United-verdediger Jones benadrukt dat spelers achter Van Gaal staan

Verdediger Phil Jones zegt dat de spelers van Manchester United ondanks de slechte resultaten nog altijd achter trainer Louis van Gaal staan.

"De manager doet alles wat hij kan. Er wordt niet aan hem getwijfeld in de kleedkamer. De spelers zijn gefocust op presteren voor de manager, de fans en voor zichzelf", aldus Jones tegen de BBC.

De 20-voudig Engels international wist zaterdag tegen Norwich City (2-1 verlies) voor de zesde keer op rij niet te winnen met United, waardoor de 'Red Devils' na de uitschakeling in de Champions League zijn afgezakt naar de vijfde plaats in de Premier League.

Van Gaal zei na afloop dat hij beseft dat zijn positie onder druk staat, maar volgens de 23-jarige Jones is de situatie minder slecht dan onder diens voorganger David Moyes. "Dit is niet het zwakste moment dat ik heb meegemaakt bij United. Onder Moyes was de situatie somberder."

Betere resultaten

Moyes werd in april 2014 vanwege teleurstellende resultaten ontslagen bij United. Volgens Engelse media moet Van Gaal in de komende twee wedstrijden zorgen voor betere resultaten, anders moet ook hij van de clubleiding vertrekken.

De eerstvolgende wedstrijd van United is zaterdag uit bij Stoke City. Twee dagen later komt het Chelsea van interim-trainer Guus Hiddink op bezoek op Old Trafford.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League

Tip de redactie