Voetbal

De Jong spreekt van 'prachtig moment' bij rentree Lestienne

Luuk de Jong was zaterdagavond belangrijk voor PSV door de winnende treffer binnen te koppen tegen PEC Zwolle (3-2 winst), maar de aandacht van de spits ging vooral uit naar zijn ploeggenoot Maxime Lestienne.

De Belg maakte na maandenlange afwezigheid zijn rentree bij de Eindhovenaren en was direct van waarde. Lestienne gaf de assist op De Jong bij de 3-2.

"Voor die jongen is dit natuurlijk prachtig", zei De Jong na afloop tegen FOX Sports. "Maxime heeft een hele moeilijke tijd achter de rug, dus dan is het geweldig dat hij de winnende assist geeft. Dat gun ik hem heel erg."

Ook PSV-trainer Phillip Cocu had na afloop mooie woorden over voor de 23-jarige vleugelspeler. "Zijn rentree was echt genieten. Het was geweldig voor hem om zo ontvangen te worden door het publiek. Je zag dat het hem veel deed. Een emotioneel moment."

Goed gevoel

Cocu was daarnaast blij dat hij door de zege met een goed gevoel kan terugkijken op de eerste seizoenshelft. "We moesten na rust heel diep gaan, maar zijn daarvoor beloond", aldus een opgeluchte Cocu.

Heel gemakkelijk ging het inderdaad niet voor PSV. De Eindhovenaren stonden weliswaar binnen een kwartier al op een 2-0 voorsprong, maar PEC Zwolle kwam in de laatste vijf minuten van de eerste helft nog op gelijke hoogte in het Philips Stadion.

"Het was een avond die we dit seizoen vaker hebben meegemaakt", verzuchtte Cocu. "Het is gewoon zonde. Na de 2-0 hadden we de wedstrijd compleet onder controle. Het was wachten op de 3-0, maar PEC kwam na die strafschop weer in de wedstrijd. Dat mag ons gewoon niet gebeuren."

Jans

Trainer Ron Jans van PEC Zwolle was na afloop alleen ontevreden over het resultaat. "Na de aansluitingstreffer zijn we niet minder geweest dan PSV. De gelukkigste heeft gewonnen, maar wij zijn gelukkig met onze eerste seizoenshelft."

Hoewel PEC al vroeg tegen een achterstand aankeek, kwamen de Zwollenaren sterk terug. Jans genoot van het spel van zijn ploeg. "Ik vond het leuk om naar te kijken. Sneu dat het zo eindigt, want er had meer in gezeten.''

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie