PSV boekt moeizame zege op PEC Zwolle bij rentree Lestienne

PSV heeft zaterdagavond in eigen huis een nipte 3-2 zege geboekt op PEC Zwolle. Invaller Maxime Lestienne was bij zijn rentree direct belangrijk met een assist.

De Belg ontbrak de laatste maanden bij PSV wegens privéomstandigheden, maar mocht een kwartier voor tijd het veld in voor Jorrit Hendrix. Het was de eerste keer sinds 30 september dat Lestienne in actie kwam.

Vlak na zijn invalbeurt gaf Lestienne een afgemeten voorzet op Luuk de Jong, die tien minuten voor tijd de winnende treffer binnenkopte.

PSV kende nog een uitstekende start in het Philips Stadion. Door twee doelpunten van Gaston Pereiro stond de ploeg van Phillip Cocu al binnen een kwartier op een comfortabele voorsprong.

PEC Zwolle vocht zich echter knap terug en kwam in de eerste helft nog op gelijke hoogte. Bram van Polen schoot vijf minuten voor rust een strafschop binnen na hands van Hector Moreno, waarna Lars Veldwijk even later met een hard schot in de korte hoek voor de 2-2 tekende. Uiteindelijk bleek dat niet genoeg voor PEC.

Door de zege heeft PSV voorlopig evenveel punten als koploper Ajax. De Amsterdammers komen zondag nog in actie tegen hekkensluiter De Graafschap. PEC blijft steken op de achtste plaats.

Pereiro

Hoewel PSV al snel op een comfortabele voorsprong stond, was het PEC Zwolle dat de eerste kansen van de wedstrijd kreeg. Zo moest doelman Jeroen Zoet al vroeg in actie komen na een inzet van Gustavo Hebling.

Toch was het PSV dat de leiding nam. Pereiro hoefde de bal alleen maar in te tikken nadat Jürgen Locadia het overzicht hield na een vloeiende aanval. Niet veel later was het wederom Pereiro die scoorde. De Uruguayaan draaide handig weg van zijn directe tegenstander, waarna hij doelman Kevin Begois kansloos liet: 2-0.

De 33-jarige doelman moest na ruim een halfuur spelen met een blessure het veld verlaten. Boy de Jong was zijn vervanger.

Van Polen

De thuisploeg leek even een gemakkelijke avond tegemoet te gaan, maar niks bleek minder waar. PEC kreeg vijf minuten voor rust een strafschop na vermeend hands van Moreno. Van Polen ging achter de bal staan en verschalkte Zoet in de linkerhoek: 2-1.

De aanvoerder van PEC stond even later ook aan de basis van de gelijkmaker, toen hij Veldwijk wegstuurde met een knappe dieptepass. De spits bedacht zich geen moment en schoot hard raak in de korte hoek.

In de tweede helft had PSV het overwicht, maar de voorsprong bleef lang uit voor de Eindhovenaren. Zo kreeg topscorer Luuk de Jong een goede kopkans na een voorzet van Pereiro, maar zijn krachtige inzet miste de juiste richting.

Lestienne

Niet veel later kwam de 3-2 er toch. Na slecht uitverdedigen van PEC bekroonde uitgerekend de ingevallen Lestienne zijn rentree met een assist op De Jong, die van dichtbij zijn ploeg weer op voorsprong hielp.

PSV leek daar net als in de eerste helft moeite mee te hebben, want PEC Zwolle kreeg daarna goede kansen op de gelijkmaker. Stef Nijland was twee keer dichtbij na slordig balverlies van Joshua Brenet, maar Zoet hield de drie punten in Eindhoven.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de eredivisie

Lees meer over:
Tip de redactie