Voetbal

Koeman haalt uit naar 'amateurs' Southampton na nieuwe nederlaag

Ronald Koeman haalde zaterdag na de nederlaag van Southampton tegen Tottenham Hotspur hard uit naar zijn spelers. De Nederlandse coach vond dat zijn ploeg als amateurs had gespeeld.

Southampton verloor tegen de Spurs (2-0) voor de vierde keer in vijf wedstrijden. Koeman had zich vooral gestoord aan de eerste tegentreffer van Harry Kane.

"We begonnen opnieuw goed aan de wedstrijd en kregen enkele kansen. Maar in twee minuten verliezen we het duel door eigen toedoen. Dat is erg frustrerend", laat Koeman op de site van Southampton weten.

"Als je het eerste doelpunt analyseert, gaat het allemaal om hoe je verdedigt, wat je moet doen op het juiste moment. Drie verdedigers namen het op tegen Kane en we verloren dat duel. We verdedigden zó naïef en dat is onacceptabel."

"We moeten meer doen en een winnaarsmentaliteit tonen. Dat was het probleem", vervolgde Koeman. "Kane had niet veel ruimte bij het eerste doelpunt. Het gaat erom dat je dat duel wint als er drie spelers staan. Het was niet één tegen één, het was drie tegen één en dat is amateuristisch. We verdedigen als amateurs en dat kan gewoon niet."

Zorgwekkend

Volgens Koeman was het grote verschil tussen Southampton en de Spurs dat de ploeg uit Londen veel meer duels won. "Hun hele prestatie was beter, ze waren scherper in de duels, wonnen meer lijf-aan-lijf-gevechten. Wij waren te aardig. We zijn te aardig."

"Het voetbal in de Premier League begint niet met je technische kwaliteiten. Het begint met de gedachte dat je je persoonlijke duels moet winnen en op dat vlak moeten we stappen maken, want na deze nederlaag zitten we in een zorgwekkende situatie."

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League

Tip de redactie