Voetbal

Chelsea-aanvoerder Terry kijkt uit naar nieuwe samenwerking met Hiddink

Chelsea-aanvoerder John Terry liet zaterdag na de winst van Chelsea op Sunderland (3-1) weten het ontslag van José Mourinho te betreuren. De geplaagde Londenaren boekten de eerste zege in vier competitiewedstrijden.

"Complimenten aan alle spelers. In gedachten zijn we bij de manager, want we zijn allemaal erg teleurgesteld. Het komt nu allemaal op zijn bordje terecht", zei Terry na afloop.

Guus Hiddink werd zaterdag aangesteld als opvolger van Mourinho en bekeek het duel met Sunderland vanaf de tribune. Terry kijkt uit naar de hernieuwde samenwerking met de Nederlander, die in het seizoen 2008-2009 ook al interim-trainer was bij Chelsea.

"De trainingen van Guus Hiddink zijn heel intensief. Hij is ook een geweldige people manager."

Volgens Terry stond er veel druk op de wedstrijd tegen Sunderland. "We moesten dit duel winnen en dat hebben we gedaan. We zijn enorm blij met de drie punten. De druk was groot, maar dat hebben we aan onszelf te wijten."

"Chelsea is zo’n grote club. We zijn niet gewend om in deze positie te zitten, we hebben de laatste tien jaar veel goede periodes gekend. Het is terecht dat de fans teleurgesteld zijn, dat zijn wij ook."

Holland

Assistent-trainer Steve Holland was tegen Sunderland nog de eindverantwoordelijke op de bank bij Chelsea. De Engelsman denkt dat Hiddink de juiste man is om de Engelse topclub omhoog te helpen.

"Ik ken Guus niet zo heel goed, maar ik heb met Ray Wilkins (voormalig assistent bij Chelsea, red.) gesproken om een idee te krijgen van wat voor persoon hij is. Ray was complimenteus over hem en over de manier waarop hij zijn ploegen laat voetballen."

"Ik denk dat we een ervaren trainer nodig hebben nu. Die hadden we al, en nu hebben we er weer een", zei Holland tot besluit.

Kennismaken

Hiddink maakte na het duel met Sunderland al kennis met de spelers van Chelsea. De Achterhoeker schudde eerste enkele spelers van de thuisclub de hand op het veld en ging vervolgens naar de kleedkamer om zich ook aan de rest van de selectie voor te stellen.

Hiddink werd vergezeld door Didier Drogba, oud-speler van Chelsea. Media in Engeland berichten dat de spits uit Ivoorkust de voormalig bondscoach van Oranje gaat assisteren in Londen.

Tip de redactie