Van Gaal begrijpt dat druk op hem toeneemt na nieuwe nederlaag

Manchester United-manager Louis van Gaal begrijpt dat zijn positie flink onder druk staat na de thuisnederlaag zaterdag tegen Norwich City (2-1).

"Zo werkt de voetbalwereld", zei Van Gaal na het duel op Old Trafford tegen de BBC. "Ik weet dat de druk toe zal nemen, mijn directie weet dat en mijn spelers weten het ook. We zijn daar niet aan gewend, want normaal gesproken winnen we, dus we zitten nu in een moeilijk periode."

De Nederlander wilde niet zeggen of hij verwacht dat hij van het bestuur van United de kans krijgt om voor een ommekeer te zorgen. "Het is niet aan mij om die vraag te beantwoorden. We zullen zien."

De 'Mancunians' verloren vorige week al met 2-1 van Bournemouth - ook een ploeg uit het rechterrijtje van de Premier League - en wachten nu zes officiële duels op een zege. De laatste overwinning dateert van 21 november (2-1 bij Watford).

"We hebben drie wedstrijden op rij verloren en dat gebeurt niet vaak bij Manchester United", aldus de 64-jarige Van Gaal, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij de 'Red Devils'. "We kunnen dat niet accepteren en daarom herhaal ik dat we één team moeten blijven en in elkaar moeten blijven geloven."

"Ik heb zulke situaties eerder meegemaakt bij vorige clubs. Het belangrijkste wat je met doen om uit deze slechte situatie te komen, is professioneel blijven en doen wat je moet doen. Ik kan er nog een heleboel over zeggen, maar elk woord is er eigenlijk één te veel. Je ziet wat een gebrek aan vertrouwen doet met de spelers."

Blind

Verdediger Daley Blind vertelde na de nieuwe teleurstelling in gesprek met Sky Sports dat hij vertrouwen houdt in een ommekeer. "We moeten bij elkaar blijven als team en hard blijven werken. Ik geloof dat het goed kan komen als we dat doen", zei de oud-Ajacied.

"We voelen nog steeds het vertrouwen van onze fans. We hebben de beste supporters in de wereld en ze bleven vandaag ook achter ons staan toen we op achterstand kwamen."

De ploeg van Van Gaal had een overwicht tegen Norwich, maar kende weer veel problemen om tot grote kansen en goals te komen. "Het is heel teleurstellend om te verliezen wanneer je het meeste balbezit hebt, maar Norwich counterde sterk", aldus Blind.

"De prestatie van het elftal was niet goed genoeg vandaag", stelde Van Gaal. "We moeten winnen van Norwich en dat weten we."

United zakte door de vierde nederlaag van het seizoen naar de vijfde plaats in de Premier League met 29 punten uit zeventien wedstrijden.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie