Chelsea bevestigt aanstelling Hiddink als coach

Guus Hiddink is aangesteld als nieuwe coach van Chelsea. De Nederlander heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen.

Dat meldt Chelsea zaterdag.

Hiddink (69) is de opvolger van de donderdag ontslagen José Mourinho. De Achterhoeker zit zaterdag nog niet op de bank tijdens het thuisduel met Sunderland. Hij volgt de wedstrijd vanaf de tribune.

Hiddink reageert verheugd op zijn aanstelling. "Ik ben blij dat ik op Stamford Bridge terugkeer. Chelsea is één van de grootste clubs ter wereld, maar bevindt zich nu in een positie waar het niet thuishoort. Maar ik ben er zeker van dat we daar verandering in kunnen brengen."

"Ik kijk ernaar uit met de spelers en de staf van deze geweldige club samen te werken en ik verheug mij er vooral op mijn fantastische relatie met de Chelsea-fans weer nieuw leven in te blazen", aldus Hiddink.

Voor Hiddink is het de tweede keer dat hij aan het roer staat bij Chelsea. De oud-bondscoach van Oranje nam in februari 2009 de taken over van de ontslagen Luiz Felipe Scolari en leidde de Londenaren naar winst in de FA Cup.

Video: Hiddink wordt nieuwe coach Chelsea

Nederlands elftal

De Achterhoeker zit zonder werk nadat hij afgelopen zomer werd ontslagen als bondscoach van het Nederlands elftal. Eerder was hij onder andere trainer van Real Madrid, Chelsea en Valencia. 

Hiddink wordt de derde Nederlandse trainer die momenteel in de Premier League werkzaam is. Louis van Gaal is de coach van Manchester United en Ronald Koeman heeft de leiding bij Southampton. Dick Advocaat vertrok eerder dit seizoen bij Sunderland.

Door de teleurstellende resultaten staat Chelsea slechts zestiende in de Premier League, maar het wist in de Champions League wel te overwinteren. In de achtste finales van het miljoenenbal nemen de Engelsen het op tegen Paris Saint-Germain.

Lees meer over:
Tip de redactie