Voetbal

Messi en Neymar waarschijnlijk op tijd fit voor WK-finale

FC Barcelona-aanvallers Lionel Messi en Neymar zijn waarschijnlijk op tijd fit voor de finale van het WK voor clubs tegen River Plate. Het duo herstelt voorspoedig van hun blessures.

Messi verscheen zaterdag weer op het trainingsveld in Tokio, nadat hij de training van Barcelona vrijdag nog moest overslaan. De Argentijnse aanvaller zou in Japan een operatie hebben ondergaan, waarbij een niersteen zou zijn verwijderd. 

Neymar bleef donderdag tegen Guangzhou Evergrande aan de kant vanwege een lichte spierblessure, maar trainde vrijdag weer mee met de groep en stond zaterdag ook op het veld.

Luis Enrique wilde op een persconferentie weinig kwijt over de inzetbaarheid van Messi en Neymar. "Het gaat goed met ze en ze worden steeds fitter. Maar we moeten nog een keer trainen en er is nog veel tijd tot de finale."

De coach van Barcelona verwacht een aantrekkelijke finale tegen River Plate. "We verkeren in goede vorm. Dat waren we al in Barcelona en die lijn trokken we door in de halve finale. Ook in de eindstrijd zondag zullen we goed zijn."

River Plate

Bij afwezigheid van Neymar en Messi nam Luis Suarez de winnaar van de Champions League donderdag bij de hand. Met drie treffers leidde de Uruguayaanse spits zijn ploeg langs Guangzhou Evergrand (3-0) en naar een plek in de eindstrijd.

Barcelona won het wereldkampioenschap voor clubs in 2009 en 2011 en kan het toernooi als eerste club drie keer winnen.

De Catalanen nemen het zondag in de finale vanaf 11.30 uur Nederlandse tijd op tegen River Plate, de kampioen van Zuid-Amerika.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie