ADO voorlopig uit financiële zorgen na akkoord met eigenaar Wang

United Vansen, het sportmarketingbedrijf van de Chinees Hui Wang, is met ADO Den Haag tot een financiële oplossing gekomen.

Daardoor is een liquiditeitstekort van 1,3 miljoen euro afgewend. Dat meldt ADO zaterdag op de website van de club.

In een verklaring staat dat United Vansen zich naar aanleiding van gesprekken tussen beide partijen "tot het uiterste heeft ingespannen om tot een financiële oplossing te komen".

Die oplossing levert ADO Den Haag een sluitende begroting op voor het lopende seizoen. De Haagse club hoeft daardoor niet meer te vrezen dat het in categorie 1 van de KNVB-licentiecommissie belandt.

Volgens ADO werkten de gesprekken verhelderend. "De door United Vansen onlangs aangehaalde en genoemde cultuurverschillen bleken wederzijds en zijn onderkend. Wederzijds begrip heeft de partijen inmiddels dichter bij elkaar gebracht, voor zover dit nodig was."

"Uit de gesprekken bleek dat zowel de club ADO Den Haag als haar grootaandeelhouder United Vansen dezelfde visie voor ADO Den Haag delen."

1,9 miljoen euro

ADO wacht al lange tijd op twee beloofde betalingen van in totaal 1,9 miljoen euro door eigenaar Wang. De club belandde door het uitblijven van de beloofde betalingen in de financiële problemen.

Onlangs ging een aandeelhoudersvergadering, die van groot belang was omdat ADO in financiële problemen dreigde te komen, niet door vanwege de afwezigheid van Wang.

Volgens ADO blijven de club en United Vansen in de komende tijd intensief in gesprek.

Lees meer over:
Tip de redactie