Voetbal

De Boer wil in winterstop spits naar Ajax halen

Frank de Boer wil in de winterstop de transfermarkt op om een spits aan de selectie van Ajax toe te voegen.

De trainer van de Amsterdammers vindt dat de centrale positie in de aanval momenteel onvoldoende bezet is.

"Wie hebben we nog als Arek Milik zou wegvallen? Yaya Sanogo kwakkelt met blessures", verklaart De Boer zaterdag tegenover De Telegraaf. "Ik vind dat Yaya zich goed ontwikkelt. Maar hij kan op dit moment maar 45 minuten spelen. En of dat dit seizoen nog verandert, is de grote vraag."

De Boer denkt dat Ajax, dat in zowel Europees verband als het KNVB-bekertoernooi al is uitgeschakeld, met een extra spits in de selectie meer kans maakt op de titel in de eredivisie.

"Als je kampioen wilt worden moet alles perfect zijn, dus zullen we ons op een spits richten. En op de posities van spelers die vertrekken. Al verwacht ik dat er nu niemand weggaat."

Maart

Daarnaast herhaalt De Boer dat hij Ajax binnen drie maanden uitsluitsel wil geven over zijn toekomst. De 45-jarige trainer sluit niet uit langer bij Ajax te blijven.

"Bijtekenen? Waarom niet? Ik heb het hartstikke naar mijn zin. Het kan alle kanten op, maar uiterlijk in maart probeer ik wel wat duidelijkheid te geven."

Ook een buitenlands avontuur behoort volgens De Boer tot de opties. "Ik heb niks te eisen. Als zich een club meldt waarbij ik een goed gevoel heb, dan zal ik luisteren. Maar soms zeg ik tegen mijn zaakwaarnemer Guido Albers direct al: 'Bel maar af'."

Zelfs een jaar rust sluit de voormalig assistent-trainer van Oranje niet uit. "Ik zou liegen als ik zei dat ik nooit over een sabbatical had nagedacht. Als op een gegeven moment de energie eruit is en ik een jaartje bij andere clubs zou willen rondkijken, doe ik dat misschien wel."

Ajax sluit het jaar 2015 zondagmiddag af met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter De Graafschap. Het duel in Amsterdam begint om 16.45 uur.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de eredivisie

Lees meer over:
Tip de redactie