Trainer René Hake vindt dat FC Twente vrijdagavond vooral door eigen fouten met 5-1 ten onder ging bij Vitesse.

De ploeg uit Enschede had bij rust met een 2-1 achterstand nog zicht op een goed resultaat, maar stapte uiteindelijk met een ruime nederlaag van het veld.

"We zijn toe aan de winterstop", concludeerde Hake voor de camera van FOX Sports. "We begonnen heel matig en lieten ons terugdringen. Daarna rechtten we onze rug en hadden we wel drie keer kunnen scoren."

Hake vond dat FC Twente gewoon niet slim speelde en het resultaat aan zichzelf te wijten had. "Een aantal jongens denkt dat ze een A-juniorenwedstrijd op zaterdagmiddag spelen. Dat nekt het elftal. We moeten niet van die domme fouten maken."

Ook doelman Joël Drommel ging een aantal keer niet vrijuit, zoals bij de derde Arnhemse treffer van Dominic Solanke. "Uiteindelijk was het moment van de 3-1 heel beslissend. Daar gaat het uiteindelijk om", aldus Hake.

FC Twente, dat op dezelfde avond de gemeente Enschede akkoord zag gaan met een garantstelling van 32 miljoen euro, is de nummer zestien van de eredivisie. Nummer zeventien SC Cambuur kan zondag in punten gelijk komen als het weet te winnen bij Excelsior.

Bosz

Vitesse-trainer Peter Bosz was ondanks de 2-1 voorsprong bij rust erg ontevreden over de eerste helft in de Gelredome.

"Ik ben over het algemeen rustig en probeer te analyseren, maar ik dit is één van de weinige keren dat ik echt boos ben geworden. We kwamen snel met 2-0 voor, dan moet je doorgaan", uitte hij zijn onvrede over het spel dat leidde tot de 2-1 van Hakim Ziyech.

Toch kon de 52-jarige trainer uiteindelijk blij zijn met het resultaat. "We hebben kunnen zien dat FC Twente gewoon goede spelers heeft en het ons lastig kan maken. Met deze uitslag moeten we tevreden zijn."

Vitesse staat door de zege op FC Twente voorlopig vierde in de eredivisie. Een aantal concurrenten komt zaterdag en zondag echter nog in actie.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de eredivisie