Voetbal

Van Beek en Karsdorp waarschijnlijk inzetbaar tegen NEC

Feyenoord kan zondag in de uitwedstrijd tegen NEC waarschijnlijk gewoon beschikken over Sven van Beek en Rick Karsdorp. De verdedigers hielden lichte pijntjes over aan het KNVB-bekerduel van donderdag met Willem II (2-1 winst).

"Sven en Rick hebben wat tikjes gehad, maar ik hoop dat zij voor zondag geen probleem vormen", zei Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst vrijdag op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd in Nijmegen. 

Desondanks moeten de Rotterdammers wel schuiven achterin, omdat Terence Kongolo vorige week geel kreeg tegen FC Groningen en geschorst is. Ook middenvelder Simon Gustafson zit tegen NEC een schorsing uit. Eric Botteghin is nog altijd niet hersteld van zijn hamstringblessure.

Door de vele afwezigen moest Van Bronckhorst tegen Willem II al een beroep op Lex Immers en Miquel Nelom, die lange tijd niet in actie kwamen voor de Rotterdammers.

"We zitten in een fase waarin we wat schorsingen en blessures hebben, waardoor spelers in het veld komen die lang geen minuten hebben gemaakt. Het doet me goed om te zien hoe zij hun mannetje stonden en er met het team voor knokten om de wedstrijd te winnen."

Revancheren

Dankzij een benutte strafschop van Dirk Kuijt in de verlenging plaatste Feyenoord zich voor de kwartfinales van het bekertoernooi. De Rotterdamse club heeft ook nog een kleine kans op de wintertitel, maar dan moet er gewonnen worden van NEC en koploper Ajax thuis verliezen van De Graafschap.

Van Bronckhorst verwacht dat Feyenoord flink aan de bak zal moeten tegen NEC, dat in het bekertoernooi werd uitgeschakeld door Topklasser HHC Hardenberg.

"Zij zullen erop gebrand zijn om zich zondag te revancheren. NEC is een compact spelend team met voetballend vermogen. We zullen er dus weer vol voor moeten gaan."

Video: samenvatting Feyenoord-Willem II

Tip de redactie