Voetbal

Van Gaal verrast door ontslag Mourinho bij Chelsea

Louis van Gaal was donderdag verrast toen hij hoorde dat José Mourinho werd ontslagen bij Chelsea.

''Dat was een grote verrassing, ik had 't niet verwacht. Hij is een fantastische trainer, en heeft een cv dat door niemand in de voetbalwereld kan worden geëvenaard. Maar toch kan dit gebeuren'', zei de trainer van Manchester United vrijdag.

De 64-jarige Van Gaal weet wat er gevraagd wordt in de top. ''Allereerst moet je resultaten boeken en ten tweede moet de band tussen spelers, trainer en staf goed zijn'', zei hij.

Zelf staat Van Gaal er echter ook niet florissant voor bij United. De ploeg is uitgeschakeld in de Champions League en verloor vorig weekend van Bournemouth.

''Er is geen twijfel over mogelijk dat we dit weekend moeten winnen. Als je teveel verliest, is dat ook voor mij het einde van de wereld.''

Rooney

Mogelijk kan Van Gaal zaterdag in het thuisduel met Norwich City weer beschikken over Wayne Rooney, die kampte met een enkelblessure.

Ook Ander Herrera en Chris Smalling trainden deze week weer volledig mee. Ashley Young is een groter vraagteken, Jesse Lingard en Matteo Darmian doen zeker niet mee.

Vooruitblikkend op de winterstop zei de voormalig bondscoach van Oranje ontevreden te zijn over de aanvallers van United.

''Doelpunten bepalen alles. We moeten naar een oplossing zoeken om meer te scoren. Misschien moeten we elders kijken, maar dat is lastig aangezien ploegen hun scorende spelers niet graag laten vertrekken in januari.''

Van Gaal staat met United vierde in de Premier League. De thuiswedstrijd tegen Norwich City, de nummer achttien, begint zaterdag om 16.00 uur.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie