Voetbal

Ajax-aanvaller Younes fit voor duel met De Graafschap

Amin Younes is fit genoeg om zondag in actie te komen in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Over de inzetbaarheid van de Duitser bestond twijfel, nadat hij vorige week tegen FC Utrecht (1-0 nederlaag) uitviel met een onderbeenblessure.

"Younes zal erbij zijn. Hij had een vleeswond, die drukte op zijn scheen, maar inmiddels kan hij weer spelen", zei trainer Frank de Boer vrijdag op de persconferentie in de aanloop naar het laatste eredivisieduel voor de winterstop.

Daley Sinkgraven, die kampt met een knieblessure, is de enige speler die er zondag niet bij is in de Arena. Met het herstel van de 20-jarige middenvelder gaat het volgens De Boer wel de goede kant op.

"Hij is nog niet wedstrijdfit, maar hij traint wel al goed mee. Als we in het nieuwe jaar met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft beginnen zal hij meteen aan kunnen sluiten."

De Boer liet verder weten dat Ajax tegen De Graafschap waarschijnlijk weer in een 3-4-3 formatie zal aantreden, hoewel dat tegen FC Utrecht verkeerd uitpakte voor de koploper van de eredivisie.

"We willen domineren op de helft van de tegenstander en dat hebben we tegen FC Utrecht gedaan. Het probleem was alleen dat we geen kansen afdwongen. Het moet soms opportunistischer."

Ledenvergadering

Als Ajax erin slaagt De Graafschap te verslaan dan kronen de Amsterdammers zich tot winterkampioen, ondanks dat het in de eerste seizoenshelft op bestuurlijk vlak zeer onrustig was binnen de club. Volgens De Boer hebben zijn spelers echter geen last van de bestuurlijke perikelen.

"Het gaat in de kleedkamer echt niet over dat soort dingen. Het heeft ook vooral betrekking op de jeugdopleiding."

Donderdagavond schaarden de leden zich tijdens een algemene vergadering van Ajax massaal achter de bestuursraad. Dat verbaasde De Boer niet.

"Ik had wel het gevoel dat het deze kant zou uitgaan. Ik denk dat het goed voor Ajax is, dat er nu rust is."

De Boer hoopt niet dat Johan Cruijff zich nu nooit meer met Ajax gaat bemoeien. Het ernstig zieke erelid verweet de bestuursraad een gebrek aan steun aan de inmiddels ontslagen hoofd opleiding Wim Jonk. "We moeten de identiteit van Ajax bewaken. Cruijff is altijd welkom, de deur staat altijd open."

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie