Clasie heeft moeite met reserverol bij Southampton

Jordy Clasie heeft moeite met zijn bijrol bij Southampton. De middenvelder heeft de laatste duels zijn basisplaats verloren bij de ploeg van trainer Ronald Koeman.

Clasie miste de competitiestart van zijn nieuwe club wegens blessureleed, maar veroverde vervolgens een basisplaats. De laatste wedstrijden moet hij steeds vanaf het eerste fluitsignaal toekijken.

"Dat was moeilijk, want ik zat nooit op de bank. Bij Feyenoord speelde ik elke wedstrijd, maar nu ben ik in een ploeg terechtgekomen met meer kwaliteit. Het is normaal dat je dan soms op de bank zit'', zegt de 24-jarige middenvelder vrijdag op de website van zijn club.

"De eerste keer dat ik op de bank zat, was ik boos omdat het team gelijkspeelde tegen Aston Villa en ik niet speelde. Dat was erg lastig, maar ik heb ervan geleerd'', denkt Clasie. "Hopelijk kan ik de coach op de training laten zien dat ik graag wil spelen.''

Topfit

De international van Oranje voelt zich in ieder geval weer topfit. "Ik denk dat ik nu weer honderd procent fit bent. Het is normaal dat je daar even tijd voor nodig hebt als je terugkomt van een blessure. Nu voel ik me goed, dat is het belangrijkste."

Southampton bezet na zestien duels de twaalfde plaats in de Premier League en neemt het zaterdag in eigen huis op tegen nummer vijf Tottenham Hotspur.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League

Lees meer over:
Tip de redactie