Voetbal

Bruma mist duel PSV met PEC, Lestienne en Narsingh terug in selectie

Maxime Lestienne en Luciano Narsingh keren terug in de selectie van PSV voor het thuisduel met PEC Zwolle van zaterdag. Jeffrey Bruma ontbreekt bij de Eindhovenaren.

Lestienne was lang afwezig doordat in korte tijd zijn vader en moeder overleden. Hij trainde de laatste weken weer mee bij PSV. Narsingh is hersteld van een hamstringblessure.

Verdediger Bruma kampt met een enkelkwetsuur. Die liep hij woensdag op in het bekerduel met Heracles Almelo, dat door PSV met 3-2 werd gewonnen.

Door de schorsing van reservedoelman Remko Pasveer neemt Luuk Koopmans plaats op de reservebank. De 22-jarige keeper kwam afgelopen zomer over van FC Oss.

De selectie van trainer Phillip Cocu telt twintig namen. Er vallen voor het duel met PEC nog twee spelers af.

Met Lestienne gaat het goed, vertelde Cocu. ''Een hele wedstrijd is nog te vroeg in dit stadium, maar hij is wel inzetbaar'', zei hij.

Cocu vindt het wel lekker dat na zaterdagavond er een rustperiode aanbreekt. ''Een aantal spelers kan deze wedstrijd nog alles uit zichzelf halen, om daarna een kleine twee weken rust te houden. Vooral de spelers die veel wedstrijden hebben gespeeld, ook internationaal, kunnen de rust gebruiken.''

PEC

Tegenstander PEC kent personele problemen. Trainer Ron Jans kan geen beroep doen op Ryan Thomas, Bart van Hintum, Rick Dekker, Sheraldo Becker en Abdel el Hasnaoui. Thomas Lam is geschorst.

Gustavo Hebling staat daardoor voor zijn basisdebuut bij de Zwollenaren. De van Paris Saint-Germain gehuurde Braziliaan kwam tot dusver tot een paar invalbeurten.

PSV is de nummer drie in de eredivisie met drie punten achterstand op koploper Ajax. PEC staat zevende. Het duel in Eindhoven begint zaterdag om 19.45 uur.

Tip de redactie