Deschamps stoort zich aan zaak rond Benzema en Valbuena

De Franse bondscoach Didier Deschamps stoort zich aan de afpersingszaak rond Karim Benzema en Mathieu Valbuena.

Benzema kwam onlangs in opspraak wegens vermeende betrokkenheid bij het afpersen van Valbuena, zijn ploeggenoot bij het Franse elftal. Hij is door de Franse voetbalbond voorlopig geschorst.

"Deze zaak stoort me", zegt Deschamps tegen Le Parisien. "Ik irriteer me vooral omdat het zes maanden voor aanvang van het EK is. Ik zag het niet aankomen."

De 47-jarige Deschamps denkt dat Benzema schuld heeft, maar dat de spits van Real Madrid daar niet heel veel aan kan doen.

"Hij heeft een fout gemaakt, dat is duidelijk. Maar ik denk dat hij zich niet bewust was van de situatie waarin hij zich bevond. Momenteel is het in ieder geval onmogelijk om hem op te roepen voor het nationale elftal."

Belangrijke speler

Valbuena is in tegenstelling tot Benzema wel gewoon beschikbaar voor het Franse elftal. Volgens Deschamps speelt de kleine aanvaller een voorname rol in zijn ploeg.

"Mathieu is het slachtoffer. Het is een lastige situatie, maar ik hoef hem niet te verdedigen. Hij heeft namelijk geen schuld. Hij blijft een belangrijke speler voor Frankrijk."

De 27-jarige Benzema erkende in november al betrokkenheid in de afpersingzaak. Hij stelde dat hij moest bemiddelen tussen zijn vriend Karim Zenati en Valbuena. Zenati zou over een sekstape beschikken van de 31-jarige Valbuena.

Benzema maakte in 2007 zijn debuut voor het nationale elftal van Frankrijk en speelde tot dusver 81 interlands.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie