Voetbal

Spaanse bondscoach Del Bosque na EK 2016 met pensioen

De Spaanse bondscoach Vicente del Bosque stopt er ''normaal gesproken'' mee na het EK van 2016. Dat zegt hij in een boek over zijn carrière, dat maandag uitkomt.

''Als het allemaal normaal verloopt, zal ik na het EK van 2016 de selectie en de Spaanse bond vaarwel zeggen", aldus de 65-jarige Del Bosque.

"Dat heeft ook te maken met mijn gezondheid. Ik ben dan acht jaar de coach geweest en ik heb niet de intentie om te lang te blijven plakken.''

Del Bosque acht zichzelf komende zomer ''op een leeftijd waarop een Spanjaard met pensioen kan''. Hij werd bondscoach na het succesvolle EK van 2008, waar de Spanjaarden de titel grepen. De oud-speler van onder andere Real Madrid zette dat succes door, met de eindzege op het WK van 2010 en het EK van 2012.

Aan de succesvolle reeks kwam op het WK van 2014 een eind: Spanje kwam de groep met Nederland, Chili en Australië niet door.

Behalve bondscoach van Spanje was Del Bosque jarenlang trainer van Real Madrid, waarmee hij in 2000 en 2002 de Champions League won. In het seizoen 2004/2005 was hij trainer van het Turkse Besiktas.

Tip de redactie