Voetbal

Duits advocatenkantoor wil verklaring Blatter over WK-bid 2006

Het Duitse advocatenkantoor Freshfields wil ook FIFA-voorzitter Sepp Blatter horen over mogelijke fraude bij de toewijzing van het WK van 2006.

Dat meldt de Süddeutsche Zeitung vrijdag.

Tijdens de verkiezing van 2000 kwam Duitsland als winnaar uit de bus, maar het vermoeden bestaat dat de organisatie is gekocht met steekpenningen en smeergeld.

Freshfields onderzoekt in opdracht van de Duitse voetbalbond DFB waarom er 6,7 miljoen euro is overgemaakt aan de FIFA. Het kantoor wil daarbij Blatter en twee voormalig secretarissen-generaal bij de wereldvoetbalbond als getuigen horen.

De DFB erkende vorige maand dat er inderdaad een dubieuze betaling aan de FIFA heeft plaatsgevonden, maar als voorwaarde om bij een eventuele toewijzing 250 miljoen euro te krijgen voor de organisatie.

Geschorst

De 79-jarige Blatter is momenteel voor negentig dagen geschorst door de ethische commissie van de FIFA. De Zwitser werd donderdag verhoord.

Na het verhoor liet Blatter via zijn advocaten weten te rekenen op vrijspraak. Hij zou zich "netjes hebben gedragen" en "zeker niet de ethische codes van de FIFA hebben geschonden".

Blatter is geschorst wegens een dubieuze betaling van 1,8 miljoen euro aan UEFA-voorzitter Michel Platini. Ook de Fransman is geschorst door de ethische commissie.

Lees meer over:
Tip de redactie