Voetbal

'Feyenoord biedt op FC Twente-middenvelder Tapia'

Feyenoord wil Renato Tapia deze winter overnemen van FC Twente. De Rotterdammers brengen nog vrijdag een bod uit op de middenvelder.

Dat meldt De Telegraaf. Feyenoord zou de 20-jarige Tapia een meerjarig contract willen aanbieden. De Peruviaan kwam in 2013 over van Club Esther Grande de Bentín en ligt nog tot medio 2017 vast in Enschede.

Door de financiële malaise zag FC Twente na vorig seizoen veel spelers vertrekken. In de winterstop dreigt aanvoerder Hakim Ziyech de club eveneens te verlaten.

Bij Feyenoord wordt Tapia mogelijk de opvolger van Tonny Vilhena. De 20-jarige jeugdinternational wil zijn contract, dat komende zomer afloopt, niet verlengen.

Garantstelling

Vrijdagavond beslist de gemeenteraad van Enschede over een garantstelling van 32 miljoen euro voor FC Twente. Mocht het plan doorgaan, dan vervalt onder meer een lening van 17 miljoen euro en is de club geen eigenaar meer van stadion De Grolsch Veste.

FC Twente bezet momenteel de zestiende plaats in de eredivisie. Feyenoord, dat zich donderdag door een 2-1 zege op Willem II plaatste voor de kwartfinales van de KNVB-beker, is de nummer twee.

Bekijk het programma en de stand in de eredivisie

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie