Hiddink onderhandelt in Londen met Chelsea

Guus Hiddink lijkt bij Chelsea de opvolger te worden van de donderdag ontslagen hoofdtrainer José Mourinho. De Nederlander is vrijdag in Londen om te onderhandelen met de Engelse club.

"Ik wil zoveel mogelijk informatie inwinnen", zei de 69-jarige Hiddink vrijdag tegen De Telegraaf. "Chelsea staat er namelijk belabberd voor en daar zijn oorzaken voor. Daar wil ik eerst goed inzicht in krijgen, voordat ik mijn beslissing neem."

Voor Hiddink zou het de tweede keer zijn dat hij aan het roer staat bij Chelsea. De oud-bondscoach van Oranje nam in februari 2009 de taken over van de ontslagen Luiz Felipe Scolari en leidde de Londenaren naar winst in de FA Cup.

Hiddink werd meteen na het ontslag van Mourinho al gelinkt aan Chelsea. De Achterhoeker zit zonder werk nadat hij afgelopen zomer werd ontslagen als bondscoach van het Nederlands elftal. Eerder was hij onder andere trainer van Real Madrid, Chelsea en Valencia. 

Negen nederlagen

Mocht Hiddink daadwerkelijk tekenen bij Chelsea dan zal hij zaterdag nog niet op de bank zitten tijdens de thuiswedstrijd tegen Sunderland. "Of ik de wedstrijd ga bezoeken hangt af van mijn eerste gesprek. Naar aanleiding daarvan bepaal ik of ik langer in Londen blijf om de zaak verder te bespreken."

Maandag verloor Chelsea bij Leicester City en dat was aanleiding voor de club om Mourinho te ontslaan. 

Door de teleurstellende resultaten staat Chelsea slechts zestiende in de Premier League, maar het wist in de Champions League wel te overwinteren. In de achtste finales van het miljoenenbal nemen de Engelsen het op tegen Paris Saint-Germain.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie