Voetbal

Messi hoopt in actie te kunnen komen bij finale WK voor clubs

FC Barcelona-coach Luis Enrique kon donderdag nog niet zeggen of hij zondag in de finale van het WK voor clubs kan beschikken over Lionel Messi, maar de Argentijn sprak zelf de hoop uit dat hij kan spelen tegen River Plate.

"Geweldige wedstrijd van het hele team, we staan in de finale!", schreef Messi op Facebook nadat Barcelona donderdag in de halve finale van het WK met 3-0 had gewonnen van het Chinese Guangzhou Evergrande.

"Het is nooit leuk om een wedstrijd te moeten missen, maar hopelijk kan ik beter worden zodat ik mijn team kan helpen in de finale."

De vedette van Barça moest vlak voor de halve eindstrijd afhaken vanwege een nierkoliek.

Luis Enrique, die de met een liesblessure kampende Neymar op de bank hield in Yokohama, wilde op zijn persconferentie na het duel met Guangzhou Evergrande weinig kwijt over zijn geblesseerde aanvallers.

"Ik noch Neymar en Messi weten of zij zondag kunnen spelen tegen River Plate", aldus de coach.

Suarez

Bij afwezigheid van de twee sterspelers nam Luis Suarez met drie doelpunten de hoofdrol voor zich op tegen de ploeg van coach Luiz Felipe Scolari.

"We wisten dat we ondanks het ontbreken van Neymar en Messi geconcentreerd moesten blijven voor dit duel", zei de oud-Ajacied tegen Marca. "Ik hoop dat ze beiden zo snel mogelijk herstellen."

FC Barcelona neemt het zondag in de finale vanaf 11.30 uur Nederlandse tijd op tegen River Plate, de kampioen van Zuid-Amerika.

De Catalanen jagen op hun vijfde prijs van 2015, na de Champions League, Spaanse titel, Spaanse beker en de Europese Super Cup.

Tip de redactie