Voetbal

De Gea benadrukt dat sfeer bij United niet lijdt onder resultaten

David De Gea stelt dat het ondanks de mindere resultaten bij Manchester United niet ontbreekt aan een goede harmonie binnen de spelersgroep.

De Spaanse doelman wist met zijn ploeg al vijf wedstrijden op rij niet te winnen, maar volgens De Gea is de equipe van trainer Louis van Gaal hechter dan ooit.

"Er heerst een geweldige sfeer. In de kleedkamer zijn we heel hecht en een eenheid", prijst de 25-jarige De Gea zijn ploeg tegenover Sky Sports.

"Het zijn geweldige jongens en we zijn allemaal blij met elkaar. Dat is in mijn ogen heel belangrijk als je iets wil bereiken."

Momenteel staat United vierde in de Premier League met zes punten achterstand op koploper Leicester City. Ondanks de mindere vorm denkt De Gea dat de 'Red Devils' mee kunnen strijden om het kampioenschap.

"Het is een zware competitie waarin verschillende clubs zullen strijden om de titel. Dat is wat we allemaal willen: bovenin meedoen en in april op een positie staan waardoor we nog kans hebben op dat kampioenschap. Daar gaan we ons best voor doen."

Rooney

De Gea steekt de loftrompet over aanvoerder Wayne Rooney. De doelman stelt dat de Engelsman onmisbaar is in de selectie van Van Gaal.

"Hij is een grote persoonlijkheid en probeert ons altijd te motiveren. Als het slecht gaat, neemt hij altijd het woord en spoort hij ons aan", vertelt hij over de rol van Rooney in het veld.

"En buiten het veld is hij precies hetzelfde. Hij is het boegbeeld van de club en neemt het woord. Dat doet hij altijd."

Volgens De Gea is Rooney een speler die prijzen verdient. "Hij breekt alle records wat betreft het maken van doelpunten en het aantal gespeelde wedstrijden. Dat verdient hij. Hij is een geweldige speler."

Zaterdag neemt United het in de Premier League thuis op tegen Norwich City, de huidige nummer achttien van de competitie.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League

Tip de redactie